(P) Top cinci cele mai căutate joburi la începutul lui 2019

Data actualizării: Data publicării:
jobzz 580x386 banner joburi

Începutul lui 2019 vine cu o creștere de aproximativ 30% a căutărilor de joburi pe JobZZ.ro, ceea ce înseamnă că românii sunt cât se poate de serioși în hotărârile pentru noul an, respectiv să își schimbe cel puțin locul de muncă.

Unde în țară se caută cel mai mult locuri de muncă?

Capitala domină din punct de vedere al nivelului salarial, dar și al numărului de posturi vacante. Așadar, conform datelor furnizate de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă la data de 25.02.2019, sunt disponibile peste 4.900 de locuri de muncă în București.

Forță de muncă se caută și în marile orașe – și împrejurimile lor – din România, astfel angajatorii oferă peste 1.200 de locuri de muncă în județul Timiș și mai mult de 1.300 în județul Cluj, conform aceluiași raport.

Cele mai căutate cinci joburi la început de 2019

În ceea ce privește domeniile de activitate în care se fac angajări masive, mai jos îți prezentăm top 5 locuri de muncă la care poți aplica:

  1. Șofer - Pentru a obține un astfel de post nu sunt necesare studii superioare, însă candidatul ideal trebuie să dețină permis de conducere în funcție de categoria vehiculului și o experiență de minim 2 ani.
  2. Lucrător comercial - Persoanele care vor să lucreze în Comerț vor avea contact constant cu oamenii, așadar calitățile cerute sunt răbdare și eficiență în comunicare.
  3. Manipulant marfă - Angajatorii sunt în căutarea persoanelor cu o rezistență bună deoarece acest post implică și muncă fizică.
  4. Agent securitate - Nu toate companiile solicită experiență, însă unii angajatori pot cere candidaților să dețină atestat de pază.
  5. Confecționer asamblor articole din textile - Îndemânarea, rapiditatea și atenția sunt câteva atribute necesare candidatului ideal pentru a obține acest post.

Meserii bine plătite care nu necesită diplomă

Jobul de șofer nu doar că este unul dintre cele mai căutate, dar este și unul dintre cel mai bine plătite în România. Suma strânsă lunar de un conducător de autovehicul cu permis auto categoriile C, C+E sau D poate ajunge și la aproxmiativ 3.000-4.000 de lei.

Conform Antena1, alte meserii bine remunerate pe teritoriul țării noastre, care nu necesită studii superioare, ar fi cele precum cea de sudor (2.500 de lei), controlor de trafic aerian (5.000 de euro BRUT), alpinist utilitar (3.000-3.500 de lei) sau manichiuristă/pedichiuristă (2.500-3.000 de lei).

Dacă ești în căutarea un job part-time, avem vești bune

Dacă ești student sau în căutare de al doilea job pentru suplimentarea veniturilor, poți să încerci una dintre variantele part-time disponibile pe portalul de locuri de muncă JobZZ.ro.

Fie că vorbim despre posturi cum ar fi public spectator (3 ore pe zi, 5 zile pe săptămână) pentru un salariu de 1.500-2.000 de lei, fie că vorbim despre oportunitatea de a lucra pentru companii care livrează mâncare acasă, sunt o mulțime de locuri de muncă part-time disponibile în momentul acesta pe site.

Așadar, dacă vorbim de locuri de muncă care nu sunt de acasă, oamenii din București, Cluj, Timișoara și alte orașe mari au o gamă mai largă de oportunități când vine vorba de a-și căuta locul de muncă dorit.

Indiferent de domeniul în care activezi – sau în care ai vrea să activezi – îți urăm spor la vânat joburi și spor la muncă odată ce ți-ai găsit.

Folosește portalul JobZZ.ro pentru a găsi locul de muncă pe care ți-l dorești!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri