(P) Un centru de îngrijire paliativă funcționează acum la standarde europene, cu sprijinul ENGIE

Data actualizării: Data publicării:
Habitat for Humanity a reabilitat centrul HOSPICE Brasov (1)

Mai mulți copii și adulți care suferă de boli incurabile vor beneficia de îngrijire paliativă într-un centru la standarde europene. Habitat for Humanity România și ENGIE Romania au finalizat lucrările de reabilitare și eficientizare energetică a clădirii centrului HOSPICE Casa Speranței din Brașov, acolo unde peste 2.000 de copii și adulți primesc gratuit îngrijire de specialitate. În urma lucrărilor, clădirea HOSPICE a fost încadrată de la clasa D de eficiență energetică la clasa A. Reabilitarea și eficientizarea energetică a clădirii vor permite HOSPICE să facă economii importante la facturile de energie, în valoare de 60.000 de lei pe an, echivalentul a 140 zile de spitalizare sau a 395 de vizite de îngrijire la domiciliul pacienților.

În ultimele șase luni, Habitat for Humanity România a coordonat lucrările de reabilitare și eficientizare energetică a centrului, cu sprijinul financiar al ENGIE Romania, care a investit 200.000 euro în acest proiect. Acum, centrul HOSPICE are o centrală termică performantă și un acoperiș nou, cu panouri solare, iar fațada clădirii a fost refăcută complet și izolată termic. Centrul de zi pentru copii și saloanele de internare, puternic avariate în urma inflitrațiilor de apă, au fost de asemenea renovate.

Clădirea are o suprafață de 1280 metri pătrați și nu mai fusese renovată de la deschiderea sa, din 2002, acoperișul avariat și izolația precară având un impact considerabil atât asupra confortului pacienților, cât și a cheltuielilor de întreținere. La lucrările de reabilitare au contribuit și 25 de angajați ENGIE Romania, care au fost voluntari pe șantier.

Ne bucurăm să ne dedicăm energia pentru a oferi un cămin mai călduros și mai primitor pentru copiii și adulții care suferă de boli incurabile și care vor primi, astfel, îngrijirea de specialitate într-un centru la standarde europene. Totodată, reabilitarea și eficientizarea energetică a centrului HOSPICE Casa Speranței este un nou proiect complex derulat alături de partenerul nostru tradițional, Habitat for Humanity, cu care implementăm soluții de eficiență energetică pentru diferite categorii vulnerabile”, declară Eric Stab, Președinte Director General ENGIE Romania.
Clădirea HOSPICE Casa Speranței din Brașov este prima unitate de îngrijire paliativă din România.

ENGIE Romania a investit din 2005 până în prezent 900.000 de euro în patru proiecte de eficienţă energetică derulate în parteneriat cu Habitat for Humanity, iar angajaţii ENGIE au dedicat aproximativ 900 de ore de voluntariat. 4.500 de copii și adulți din comunități defavorizate au beneficiat de reabilitarea și eficientizarea energetică a centrului HOSPICE Casa Speranței din Brașov, centrului SOS Satele Copiilor din București, Școlii Gimnaziale din Băleni, județul Galați, și Școlii Gimnaziale nr. 125 din București.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri