Palatul celei mai mari bănci din România interbelică, scos la vânzare

Data publicării:
marmorosch

Proprietarii palatului Spayer, fostul sediu al băncii Marmorosch Blank, cea mai puternică bancă comercială din România din anii 1920, dar intrată în stare de faliment în contextul crizei economiei mondiale din 1930, vor să vândă clădirea.

marmorosch

Sursa foto: metropotam.ro

Aceștia au reintrat în posesia imobilului anul trecut. Ei au tăiat în ultimele luni din prețul de vânzare, de la 4,2 milioane euro, în noiembrie, la 3,8 milioane euro, potrivit Profit.ro. Experții imobiliari apreciază că ar fi nevoie de 2 milioane euro suplimentar pentru restaurarea clădirii.

Aflat în zona zero a Bucureștiului, în imediata apropiere a Pieței Universității, palatul are o suprafață utilă de 1.000 metri pătrați, cu hol central de recepție și 10 camere înalte de 4,5 metri, și dispune de un teren tot de 1.000 metri pătrați.


Clădirea i-a aparținut industriașului Herman Spayer și a fost, pentru o perioadă, sediul băncii Marmorosh Blank, în anii 20. Ulterior, Marmorosch s-a mutat lângă Banca Națională. Banca Marmorosch, Blank & Co, înființată în 1848 de către Iacob Marmorosch, a fost principalul canal de pătrundere a capitalurilor occidentale în economia României.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri