Sari la conținut

România şi Germania vor construi împreună un transportor blindat

Premierul Dacian Cioloş a anunţat că autorităţile române sunt la un pas de a semna un contract cu Rheinmetall, reputată companie germană constructoare de vehicule şi echipamente militare, care va construi în România un transportor blindat, scrie News.ro.

blind1

„Este într-o fază foarte avansată un parteneriat al Rheinmetall cu o companie din România care va construi în România un transportor blindat şi deci care va folosi resurse din România, care va crea locuri de muncă în România, va folosi şi tehnologia Rheinmetall şi pe ceea ce s-a lucrat în România. Cred că este un interes atât pentru partenerul respectiv, cât şi pentru România pentru că o parte din aceşti bani vor rămâne în România şi vor crea locuri de muncă aici şi chiar capacitate de producţie”, a afirmat premierul Dacian Cioloş.

Şeful Executivului a precizat că acest contract nu este semnat, însă este într-o fază foarte avansată.

„De fapt, se va crea un parteneriat, o societate mixtă româno-germană cu Rheinmetall care apoi va avea acest contract cu Ministerul Apărării pentru acest transportor blindat care este deja prevăzut în priorităţiile de dotare a Armatei române”, a arătat Cioloş.

Întrebat dacă mai sunt şi alte contracte care sunt pe punctul de a fi semnate, premierul a răspuns afirmativ.

„Mai sunt şi altele care sunt în discuţii. Practic pe toate domeniile de înzestrare a Armatei, Ministerul Apărării caută acest gen de parteneriate, foarte probabil se va materializa într-un fel sau altul, în lunile următoare, şi un parteneriat pentru dotarea Marinei pentru dotarea, probabil, cu corvete care, la fel, o parte din ele se vor produce în România”, a menţionat Cioloş.

Pe aceeași temă