Patronul firmei care vrea Rompetrol, cercetat pentru delicte economice

Data publicării:
rompetrol 1

Vânzarea fostului Rompetrol Group către chinezii de la CEFC a fost amânată până la sfârşitul lui iunie. Preşedintele CEFC China Energy, investigat pentru delicte economice.

Vânzarea a 51% din acţiunile pe care KazMunaiGas Kazahstan le deţine la KMG Internaţional, fostul Rompetrol Group, către chinezii de la CEFC, a fost amânată până la sfârşitul lunii iunie, potrivit Reuters. Această amânare are loc în contextul în care Ye Jianming, proprietarul firmei China Energy Fund Committee (CEFC), ar fi investigat pentru presupuse delicte economice, potrivit Hotnews.ro.

"Considerăm că toate declaraţiile recente din în presă cu privire la CEFC nu afectează termenii vânzării şi contractul de cumpărare. Ambele părţi sunt încă pe deplin angajate să încheie tranzacţia în viitorul apropiat (...)Acordul de a vinde o participaţie de control de la KMG Internaţional către CEFC nu este închis definitiv, din cauza obligaţiilor rămase, care urmează să fie finalizate până la 30 iunie 2018", a transmis KazMunaiGas Kazahstan, potrivit Reuters. KazMunaiGas nu a precizat despre ce obligaţii este vorba.

Reamintim că CEFC se află în proces de preluare a 51% din fostul Rompetrol Group de la KazMunayGas Kazahstan. În decembrie 2016, KazMunayGas Kazahstan a semnat, la Bucureşti, acordul cu CEFC pentru vânzarea a 51% din acţiunile KMG Internaţional, fostul Rompetrol Group, care deţine pachetul majoritar al Rompetrol Rafinare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri