Pedepse înjositoare date angajaților chinezi pentru neîndeplinirea țintei de vânzări

Data publicării:
mancat gandaci

Managerii de la o firmă chineză au fost închiși după ce personalul care nu a reușit să atingă țintele de vânzări a fost obligat să mănânce gândaci și chiar să  bea urină, potrivit presei locale.

Poliția a luat măsuri după ce au apărut videoclipuri care arată că muncitorii sunt biciuiți cu o curea și beau un lichid galben. Mesajele apărute în social – media spun că personalului i s-a cerut să mănânce gândacii căci n-a îndeplinit obiectivele, potrivit BBC.

Trei manageri au fost puși în închisoare între cinci și zece zile în urma incidentului, raportează South China Morning Post. Un videoclip distribuit pe site-ul Weibo arată că un angajat de sex masculin este în picioare în mijlocul unui cerc și este bătut cu o curea.

Alți angajați care, se presupune, sunt angajați ai unei companiei de renovare din orașul Guizhou, pot fi văzuți că bea lichid galben din cupe de plastic, ținându-se de nas.

Capturile de ecran ale mesajelor de la manageri amenință personalul că va trebui să mănânce gândaci pentru performanțe slabe. Potrivit rapoartelor mass-media, alte forme de înjosire și pedepsire au inclus consumarea apei de toaletă sau a oțetului sau raderea capului.

Compania în cauză a raportat că nu a plătit salariul angajaților pentru ultimele două luni, iar personalul a fost speriat să vorbească, de teamă că ar pierde salariul dacă ar renunța la serviciu.

Poliția din poliția județeană Zunyi a arestat trei manageri iar aceștia au fost mai târziu condamnați la închisoare. Este cel mai recent dintr-o serie de cazuri de firme chineze care folosesc măsuri neobișnuite pentru a pedepsi, înjosi sau motiva personal.

Rapoartele anterioare au presupus cazuri de angajați care se pălmuiesc sau personalul forțat să dirijeze sau îmbrățișeze pubele de gunoi pe drumuri publice drept pedepse la acțiunile de team-building.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri