Piraeus Bank își schimbă numele. Banca a fost preluată de un fond american

Data publicării:
piraeus

Banca elenă s-ar putea numi First Bank, aceasta după ce a fost cumpărată de un fond de investiții american și de către BERD.

Sunt analizate și alte posibile nume, potrivit unor surse din piață citate de Profit.ro. La sfârșitul lunii iunie s-a încheiat procesul de achiziție prin care Piraeus Bank România a fost preluată de fondul american de investiții J.C.Flowers &Co de la acționarii greci din grupul PiraeusBERD a achiziționat ulterior 19% din acțiuni, JC Flowes deține 76%, iar restul cotei este în dreptul conducerii.

La finele anului trecut Digi24.ro anunța că Banca elenă Piraeus Bank a încheiat un acord cu fondul de investiţii J.C. Flowers pentru vânzarea integrală a operaţiunilor din România.

”Vânzarea operaţiunilor bancare din România reprezintă un alt pas major pentru îndeplinirea la timp a planului de restructurare a grupului convenit cu Directoratul General pentru Concurenţă al Comisiei Europene, precum şi pentru implementarea planului strategic al grupului, Agenda 2020”, afirmă într-un comunicat directorul general al grupului, Christos Megalou, 

La 30 septembrie, Piraeus Bank Romania deţinea active totale în valoare de  1,5 miliarde de euro. Banca operează 99 de unităţi, are 1.300 de angajaţi şi aproximativ 150.000 de clienţi activi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri