Poziția Ryanair după ce scenariul unui Brexit fără acord devine tot mai probabil

Data publicării:
Prima_cursa_Ryanair_Barcelona-Oradea-Barcelona_ROL1544

CEO-ul companiei aeriene low-cost Ryanair avertiza, în urmă cu câteva luni, că toate avioanele sale din Marea Britanie ar putea rămâne la sol, dacă Regatul Unit părăsește Uniunea Europeană și le cerea politicienilor să se răzgândească în privința Brexitului. Însă Marea Britanie va ieși din UE la sfârșitul lunii martie 2019, iar scenariul unui Brexit fără acord devine tot mai probabil, după ce premierul Theresa May nu a reușit să îi convingă pe politicieni să voteze acordul negociat la Bruxelles.

Liderul diviziei de marketing a Ryanair, Kenny Jacobs, a declarat însă că Ryanair este pregătită pentru un Brexit fără acord și că, cel mai probabil, zborurile sale nu vor fi afectate.

Afirmațiile sale sunt susținute și de o măsură temporară decisă de Comisia Europeană, care le va permite companiilor aeriene să opereze zboruri din și spre Marea Britanie, chiar și în condițiile unui Brexit fără acord. Măsura va fi însă valabilă pe o perioadă de doar 12 luni.

Tim Alderslade, CEO-ul Airlines UK, care reprezintă companii precum British Airways, Ryanair și EasyJet, a declarat că măsura luată de Comisia Europeană este „încă o dovadă că zborurile între Marea Britanie și Uniunea Europeană vor continua, iar progresele făcute în negocierile unor acorduri bilaterale cu SUA și Canada arată că pasagerii nu ar trebui să se teamă să rezerve bilete de avion după data de 30 martie”.

Peste 140.000 de companii au primit sau urmează să primească scrisori din partea autorităților britanice, în care sunt sfătuite despre cum să se pregătească pentru un Brexit fără acord.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri