Sari la conținut
News Alert

Praktiker. Trei magazine noi, alte 20 remodelate

Retailerul Praktiker continuă expansiunea pe plan local prin magazine construite de la zero, odată cu remodelarea unităţilor deja existente, proces pe care l-a demarat anul trecut.

praktiker

Este, practic, o schimbare de direcţie a retailerului care are închiriate 22 din cele 27 de spaţii pe care le operează, potrivit unui articol Economica.net.

"Avem planuri de a deschide noi magazine în Bucureşti, dar ne concentrăm şi pe remodelări. Avem o echipă care se ocupă de găsirea unor locaţii în Bucuresti. Nu am cumpărat încă teren, dar există trei loturi la care ne gândim", a declarat Omer Susli, patronul Praktiker.

Totodată, compania analizează închiderea a două magazine neperformante din punct de vedere al vânzărilor. Este vorba despre unităţi în spaţii închiriate.

În ceea ce priveşte procesul de remodelare, compania va finaliza anul acesta remodelarea a 20 dintre cele 27 de unităţi pe care le operează în România, urmând ca restul de 7 unităţi să fie remodelate anul viitor. Până acum, a remodelat şapte unităţi, începând cu Praktiker Vitantis anul trecut, iar astazi a redeschis publicului magazinele din Ploieşti şi Oradea. În medie, investiţia într-un magazin s-a cifrat la 600.000 de euro. Procesul de remodelare durează aproximativ două luni şi nu presupune închiderea unităţilor.

Remodelarea a presupus creşterea gamei de produse pe toate categoriile de preţ, ajungându-se la peste 40.000 de articole, îmbunătăţirea semnalisticii din magazin, îmbunătăţirea informaţiilor oferite clienţilor la punctul de vânzare prin afişarea unor fişe tehnice ale produselor, o altfel de aşezare la raft, dar şi crearea unor zone de expoziţie în magazin.