Primarul Chirica vrea fabrica Volkswagen la Iași. Ce argumente aduce

Data actualizării: Data publicării:
VW electrice

Primarul Iașului, Mihai Chirica, crede că municipiul pe care îl conduce este cel mai potrivit pentru a primi investitia Volkswagen. Chirica s-a și gândit ce spațiu să le pună la dispoziție și spune că a trimis o scrisoare că oficialii germani cu scopul de a populariza municipiul ca destinație pentru investitori.

”Iașul este cel mai bine pregătit pentru a putea primi o asemenea investiție în conditiile în care poate oferi câteva oportunități nu neaparat unice dar cu siguranță demne de luat în seamă pentru viitorul investitor major asa cum e grupul Volkswagen”, spune Chirica.

El enumeră și câteva avantaje: cele mai mici impozite pentru activități de producție în țară, existența unei școli tehnice superioare și medii de calitate care poate oferi forță de muncă bine pregătită, existența platformei industriale pe care Volkswagen să își poată derula activitatea.

Lipsa autostrăzii spre vest este un element de handicap dar nu unul major spune primarul. În Iași funcționează mai multe companii mari din industria auto, cum ar fi Delphi, Lear Corporational sau Continental.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri