Moldova își vinde compania aeriană de stat la un preț de nimic. Cât costă cele 7 aeronave Air Moldova

Data actualizării: Data publicării:
airmoldova

Republica Moldova își vinde linia aeriană de stat. Surpriza este însă prețul cerut pentru cele șapte aeronave, dintre care patru sunt Airbus-uri destul de noi. Tranzacția este intens disputată de oficiul de privatizare și societatea civilă.

Compania aeriană este una dintre cele 12 companii de stat care au fost oferite spre vânzare de către Agenția Proprietății Publice (PPA), instituție care gestionează runda privatizărilor, potrivit atwonline.com.

Termenul limită pentru oferte este 4 septembrie. Într-o declarație, PPA a declarat că Air Moldova este oferită investitorilor "din cauza nevoii de capital privat pentru modernizarea flotei aeriene, îmbunătățirea calității serviciilor oferite și extinderea gamei de servicii [și atragerea pasagerilor de tranzit. “

Potrivit site-ului companiei aeriene, compania operează o flotă de două Airbus A320s, două A319s și trei Embraer E190s.

În cadrul unei conferințe de presă care anunță privatizările de stat, directorul general al PPA, Vladimir Baldovici, citat de agenția de presă IPN, a declarat că Air Moldova va fi oferită la un preț de 48 milioane de lei (2,9 milioane de dolari).

Întrebat cu privire la prețul aparent modest, Baldovici a explicat că, în acest an, compania aeriană a acumulat doar în acest an datorii de 150 de milioane de lei, ridicând volumul datoriilor la 1,2 miliarde de lei. Prețul luat în considerare include și aceste datorii. În cazul în care mai mult de un potențial cumpărător ar fi fost interesat de transportator, prețul plătit ar putea fi mai mare decât cel inițial citat.

El a adăugat că Air Moldova a operat în prezent doar trei aeronave, restul fiind închiriate în contractele de leasing operațional. El a sugerat că orice cumpărător al Air Moldova ar putea forma o alianță cu organizații mai mari pentru a îmbunătăți nivelul de serviciu al companiei aeriene.

Air Moldova a transportat anul trecut 1,1 milioane pasageri, respectiv 45% din cel al Tarom.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri