Propunere pentru Țiriac: Cel mai înalt zgârie nori din România

Data actualizării: Data publicării:
turn tiriac

O firmă de ahitectură a propus spre realizare firmei Țiriac Imobiliare proiectul unui turn care, odată realizat, ar fi cel mai înalt din România.

Ţiriac schimbă planurile pentru terenul fostei Întreprinderi de Fabricație și Montaj Ascensoare IFMA. Amplasat în apropierea podului Grant, dar şi a zonei Orhideea, acolo unde în curând vor fi livrate mai multe clădiri de birouri, proiectul vine cu blocuri de apartamente, cu terase şi piscine pe acoperiş, dar şi grădini verticale, potrivit Economica.net.

Bogdan Cernescu, directorului companiei Țiriac Imobiliare a prezentat vineri pe un site de socializare un al doilea proiect acceptat de companie. Este cel al unui turn care construit ar urma să fie cel mai înalt din România, după Sky Tower București (137 metri). Noul proiect are drept autor biroul de arhitectură al lui Dorin Ştefan, D.S.B.A.

Pe terenul de lângă podul Grant a fost construit în anii '80 cel mai mare turn, la aceea vreme, pentru testarea ascensoarelor. Cu o înălţime de 114 metri, turnul IFMA a fost considerat cea mai sigură clădire la un seism puternic.

Foto: Așa arată în prezent turnul IFMA

În noua variantă, proiectul presupune integrarea turnului IFMA şi înălţarea acestuia. Contactată recent de Economica.net, compania nu a dorit să ofere mai multe informaţii şi spune că proiectul se află într-un stadiu "mult prea incipient".  Celălalt proiect câştigător a fost realizat de arhitecţii şi proiectanţii de la Studio10M şi Outbox Studio, şi presupune construcţia mai multor turnuri cu apartamente, piscine şi pomi pe acoperiş.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri