Protest uriaș al angajaților Amazon, înainte de Black Friday. Oamenii acuză condiții inumane de lucru

Data publicării:
amazon-store-front1

Mai mulți muncitori din Europa ai companiei Amazon au demarat un protest de amploare față de condițiile nedrepte în care ar fi obligați să lucreze și amenință că protestul lor ar putea afecta activitatea companiei de Black Friday, scrie Business Insider

În Spania, 90% dintre angajații Amazon de la un depozit din Madrid au protestat printr-un marș, vineri. În depozit au mai rămas doar 2 angajați care încărcau produsele comandate de oameni, așa că Amazon a fost nevoită să redirecționeze comenzile spre alte 22 de depozite de pe teritoriul țării.

„Black Friday este una dintre zilele în care Amazon are cele mai mari vânzări, așa că acum este momentul să îi lovim pe ei mai mult decât ne facem nouă rău. Compania nu vrea să ne asculte și să ajungă la un acord cu noi”, a declarat Eduardo Hernandez, unul dintre muncitorii ieșiți la protest, care lucrează în companie de cinci ani.

Sindicatele din Marea Britanie amenință cu proteste la cinci sedii Amazon și se plâng de condițiile de siguranță în care lucrează angajații. Proteste au fost anunțate și în Franța și Germania.

Liderul britanic al sindicatului GMB descrie condițiile de lucru de la Amazon drept „inumane”. „Ne rup oasele, oamen ii leșină și sunt luați pe sus cu ambulanța”, a acuzat acesta.

La sediul Amazon din Rugeley, au fost chemate ambulanțele de 115 ori pentru șocuri electrice, sângerări, dureri în piept și traume majore ale angahaților.

O femeie însărcinată spune că este forțată să muncească în condiții groaznice și că nu există niciun fel de respect al companiei față de propriii angajați: „Sunt însărcinată și mă obligă să stau 10 ore în picioare. Îmi spun să muncesc mai mult, deși știu că sunt însărcinată. Mă simt deprimată de fiecare dată când ajung la muncă”.

„Este un loc groaznic în care să muncești. Nu poți respira, nu îți poți spune o părere, te simți ca un animal închis în cușcă, este o lipsă totală de sprijin sau respect”, a mărturisit un alt angajat.

Pe de altă parte, Amazon a dat un comunicat de presă în care infirmă faptul că muncitorii ar lucra în condiții periculoase.

 

 

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri