Recomandarea miliardarului Jeff Bezos pentru tinerii angajaţi

Data publicării:
unruehmlicher-titel-fuer-amazon-chef-jeff-bezos

Directorul general al Amazon, Jeff Bezos, recomandă tinerilor angajaţi ai companiei să nu mai caute echilibrul între muncă şi viaţa privată, pentru că această abordare este echivalentă cu o delimitare strictă a acestora, relatează News.ro.

Jeff Bezos este fondatorul Amazon si este considerat cel mai bogat om din lume
Foto: Guliver/GettyImages

La un eveniment recent organizat de Axel Springer şi redactorul şef al Business Insider US, Alyson Shontell, Bezos a dezvăluit soluţia alternativă pe care o oferă noilor angajaţi ai Amazon, care este o relaţie mai holistică între muncă şi viaţa din afara biroului.

Cel mai bogat om din lume are o abordare mai puţin tradiţională a muncii: îşi face timp să ia micul dejun cu familia în fiecare dimineaţă, seara nu îşi pune ceasul să sune, programează un număr surprinzător de mic de şedinţe şi îşi face timp în fiecare zi să îşi spele singur vasele.

Această abordare de menţinere a unei simetrii sănătoase între interesele personale şi cele profesionale este unul dintre cele mai importante sfaturi pe care Berzos le oferă angajaţilor.

„Această armonie între muncă şi viaţa privată încerc să o transmit angajaţilor tineri dar şi directorilor Amazon. Dar în special noilor angajaţi. Sunt întrebat mereu despre echilibrul dintre muncă şi viaţă. Şi opinia mea este că este o frază obositoare, pentru că implică o delimitare strictă”, a spus Bezos.

În loc de a privi munca şi viaţa personală ca pe un act de echilibrare, Bezos a apreciat că este mai productiv să le priveşti ca părţi integrante.

„De fapt este un cerc, nu este o balanţă”, a spus miliardarul.

Bezos a arătat că relaţia dintre viaţa sa profesională şi cea personală este reciprocă şi că nu le compartimentează în două categorii care concurează pentru timpul său.

„Dacă sunt fericit acasă vin la birou cu o energie extraordinară. Şi dacă sunt fericit la serviciu vin acasă cu o energie extraordinară. Nu vrei să fii acea persoană – şi toţi avem un astfel de coleg – care de îndată ce vine la o şedinţă alungă toată energia din încăpere... Vrei să vii la birou să impulsionezi pe toată lumea”, a mia spus Bezos.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri