Sari la conținut

Reprezentanţii ministerelor în AGA companiilor de stat nu mai primesc bani

„E o hotărâre a acestui Guvern ca membrii AGA să nu fie remunerați suplimentar și va veni Ministerul de Finanțe cu o Hotărâre de Guvern, în luna septembrie, pentru a pune în aplicare acest memorandum adoptat azi”, a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu.

Până în septembrie 2016, Ministerul Finanţelor Publice, împreună cu Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri vor propune, spre aprobare, Guvernului, actul normativ care va constitui baza legală pentru măsurile dispuse prin memorandumul de astăzi, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului.

Decizia a fost luată în vederea uniformizării practicii la nivelul tuturor companiilor aflate direct sau indirect în subordinea statului, după ce, în februarie 2016, prin ordinul viceprim-ministrului, ministrului Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri s-a stabilit că mandatul acordat reprezentanților M.E.C.R.M.A. în AGA ale societăților aflate în coordonarea ministerului de resort este cu titlu gratuit.

Potrivit legislației în vigoare, operatorii economici nu pot acorda membrilor adunărilor generale ale acționarilor remunerații mai mari de 25% din indemnizația fixă lunară a directorilor generali/directorilor, pe ședință, și pentru mai mult de o ședință într-o lună, cu încadrarea în prevederile bugetare aprobate.