România, pe lista Mercedes și Rivian ca locație pentru o fabrică în care să producă autoutilitare electrice

Data actualizării: Data publicării:
Un bărbat lucrează într-o fabrică de automobile
România, pe lista Mercedes și Rivian ca locație pentru o fabrică în care să producă autoutilitare electrice.

România, alături de Ungaria și Polonia, se află pe lista Mercedes pentru construcția unei fabrici de autoutilitare electrice în parteneriat cu Rivian, potrivit Reuters. Cele două companii au semnat un memorandum și planifică o linie de producție comună, au declarat reprezentanții Mercedes.

Șeful diviziei Mercedes-Benz Vans a spus că fabrica va fi operată de o societate mixtă în care ambii parteneri dețin cote egale, iar discuțiile ar trebui să se finalizeze foarte curând.

Cele două companii vor produce autoutilitare de mari dimensiuni, una bazată pe platforma Mercedes, iar cealaltă pe platforma start-up-ului american Rivian.

Colaborarea cu Mercedes vine într-un moment crucial pentru Rivian. Compania e susținută de Amazon si se luptă să accelereze producția la fabrica sa din Illinois, deoarece întreruperile pe lanțul de aprovizionare și creșterea prețurilor au forțat-o să reducă personalul și să amâne o serie de lansări.

Mercedes este prezent în toate cele trei țări pe care le are acum în vizor pentru noua fabrică.

Cea mai importantă prezență este în Ungaria, unde are o fabrică ce produce atât vehicule cu ardere internă cât și mașini electrice.

În Polonia, grupul german face motoare pe benzină și baterii pentru mașini electrice.

Mercedes deține în România două unități de producție - în Sebeș și în Cugir. În iunie, compania a anunțat că vrea să facă trecerea la producția de componente pentru mașini electrice în fabricile de la noi din țară și pregătește investiții de peste 674 de milioane de lei.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri