Se fac înscrieri la masterat în mari companii, precum Bosch sau Porsche

Data actualizării: Data publicării:
porsche

40 de studenţi din Cluj-Napoca îşi vor putea continua studiile sub îndrumarea unor specialişti din companii multinationale. Universitatea Tehnică a încheiat acorduri cu unele din cele mai importante firme prezente în România, pentru programe de masterat.

Studenții Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca se pot înscrie în aceste zile la programe de master dezvoltate în parteneriat cu mari companii, precum Bosch, Renault şi Porsche. Sunt disponibile 40 de locuri, dintre care 15 cu taxă. Mulţi dintre cei interesaţi au făcut deja practică în firmele străine.

Claudia Marțiș, profesor universitar: „Mașini ale viitorului, mașina electrică de fapt este mașina viitorului și atunci în momentul în care faci o modificare într-un vehicul și aduci un motor electric în loc de un motor cu ardere internă se schimbă total paradigma și atunci trebuie să te adaptezi la nivel de electrificare, deci nu numai cu motorul de propulsie, dar și cu celelalte componente care vor trebui să se adapteze”.

Profesorii spun că toată lumea are de câştigat. Studenții obţin şi experienţă practică, nu doar teoretică, iar companiile îşi asigura viitorii angajaţi.

Dan Lăzărescu, senior manager hardware și mecanică la Centrul de Inginerie Bosch: „Fiecare student va avea un mentor în cadrul companiei, noi gândim la începutul programului de master un set de 15-20 de proiecte. Viziunea centrului de inginerie din Cluj-Napoca este de a face proiectare, testare și producție de componente electronice în Cluj. Pentru asta avem nevoie de oameni bine pregatiți”.

Daniela Popescu, prorector Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca: „Luăm direct contact cu nevoile și cerințele companiilor, așa încât curicula noastră să fie adaptată direct nevoilor”.

La finalul studiilor, tinerii ar putea fi angajaţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri