Sechestru asigurator la Parcul comercial Băneasa

Data actualizării: Data publicării:
58e45ae0-0db4-4253-ae32-4a05592b13d5

Parchetul General a pus sechestru pe terenuri ale firmei Băneasa Investments SA pe care este construit complexul comercial Băneasa.

Foto: Parcarea IKEA se află sub sechestru asigurator pus de Parchetul General

Parchetul General a pus sechestru asigurator pe cel puțin 60.000 de metri pătrați de teren aparținând firmei Băneasa Investments, deținută de omul de afaceri Gabriel Puiu Popoviciu, condamnat miercuri la șapte ani de închisoare.

Informația apare în ultima hotărâre a Guvernului privind exproprierile necesare pentru realizarea liniei de metrou București Otopeni. Firma Băneasa Investments figurează cu șase terenuri în zonă, toate aflate sub sechestru asigurator.

Identificarea numerelor de cadastru arată că o bună parte a acestor terenuri sunt în interiorul complexul comercial menționat. Mențiunile din Hotărârea de Guvern se referă însă doar la terenurile necesare realizării metroului, situate pe marginea DN1. De aceea este cel mai probabil că lista sechestrului include majoritatea terenurilor pe care este edificat complexul. Printre numerele cadastrale de terenuri puse sub sechestru se găsește, spre exemplu, parcarea magazinului IKEA.

Foto: Câteva dintre terenurile Băneasa Investments, aflate sub sechestru

Omul de afaceri Gabriel Puiu Popoviciu a fost condamnat miercuri de Înalta Curte de Casație și Justiție la 7 ani închisoare, în dosarul "Băneasa". Decizia judecătorilor este definitivă.

Procurorii spun că, în perioada 2000-2004, o serie de înţelegeri, cel puţin îndoielnice, între Puiu Popoviciu şi Ioan Niculae Alecu, pe atunci rector al universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară, au făcut ca un teren de 224 de hectare să fie cumpărat la un preţ de nimic de către o companie controlată de omul de afaceri.

Băneasa Shopping City este un centru comercial din nordul Bucureștiului deschis în 2008. Are o suprafață totală închiriabilă de 85.000 metri pătrați.Cuprinde în total 200 de magazine. Parcul comercial Băneasa cuprinde mallul Băneasa Shopping City, Centrul comercial Feeria, dar și unități distincte ale unor retaileri precum IKEA, Carrefour, Brico Depot, Mobexpert etc.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri