Șeful Renault – Nissan, prima apariție publică după aproape două luni de detenție

Data publicării:
2018 - Showcar K-ZE et Carlos Ghosn

Carlos Ghosn va fi audiat într-o instanţă din Japonia marţi, prima sa apariţie publică din ultimele şapte săptămâni.

Carlos Ghosn shutterstock_221275081
Foto: Shutterstock

Fostul preşedinte al Nissan Motor, Carlos Ghosn, va fi audiat marţi la un tribunal din Tokyo, prima sa apariţie publică din ultimele şapte săptămâni, el solicitând să îi fie prezentate motivele pentru continuarea detenţiei sale, transmite Reuters.

Aceasta ar fi prima sa apariţie publică de la arestarea sa, în 19 noiembrie, sub acuzaţii de ilegalităţi financiare,între care subevaluarea veniturilor obţinute pe parcursul mai multor ani. El s-a aflat de atunci în stare de arest, fiind între timp rearestat pentru alte acuzaţii.

Audierea lui Ghosn va avea loc pe 8 ianuarie, la ora locală 10:30 (01:30 GMT), a anunţat vineri instanţa.

La începutul acestei săptămâni, Tribunalul Districtului Tokyo a aprobat prelungirea detenţiei lui Ghosn până pe 11 ianuarie, în urma rearestării sale. Ghost mai este acuzat de procurori să abuz agravant de încredere, în legătură cu transferarea către Nissan a unor pierderi personale din investiţii.

Acuzaţiile se concentrează pe folosirea fondurilor companiei pentru plata unui om de afaceri saudit despre care se crede că l-a ajutat pe Ghosn să scape de dificultăţile financiare, au declarat surse apropiate situaţiei, săptămâna trecută.

Ghosn a fost acuzat iniţial că şi-a subevaluat veniturile ibţinute pe parcursul a cinci ani. Ulterior, acuzaţiile au fost extinse şi pentru următorii trei ani,

Fostul director reprezentativ al Nissan, Greg Kelly, acuzat de conspiraţie pentru subevaluarea veniturilor lui Ghosn, a fost eliberat pe cauţiune.

Arestarea lui Ghosn a zguduit industria auto şi a tensionat relaţiile Nissan cu partenerul său de alianţă Renault, la care Ghosn a fost menţinut în funcţia de preşedinte şi director general.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri