Softronic Craiova lansează a treia generație a ramei Hyperion

Data publicării:
hyperion-9

Rama Hyperion 3 va intra în producție în a doua jumătate a anului, urmând să fie cel mai modern mijloc de transport feroviar din România.

Compania craioveană Softronic, singurul producător de trenuri electrice multiple și locomotive electrice din sud-estul Europei, va prezenta în a doua parte a acestui an ultima sa realizare în domeniul echipamentului de transport feroviar, rama electrică Hyperion 3.

Potrivit unui comunicat de presă remis joi de Garanti Bank care finanțează proiectul cu 14 milioane lei, Hyperion 3 este recomandat pentru transportul Regio, Interregio sau Intercity.

Hyperion 3 va fi al treilea model Hyperion, primul fiind lansat în 2014, când Garanti Bank a acordat companiei Softronic un împrumut de 20 milioane de lei pentru producția acestuia.

Hyperion este alimentat de rețeaua de 25 kVca și are patru motoare asincrone de 430 kW. Când este frânat, Hyperion recuperează energia și oferă jumătate din consumul unui tren clasic cu locomotive și vagoane. Trenul poate atinge o viteză maximă de 160 km/h și include echipamente de cale ferată de ultimă oră, produse de companii precum ABB, Knorr Bremse, Lucchini, Voight, Ultimate etc. Noul tren Hyperion 3 va aduce câteva actualizări noi care vor îmbunătăți semnificativ experiența călătorilor și vor asigura cea mai mare siguranță.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri