Sondaj: 76% dintre firme consideră că o majorare a salariului minim de la 1 ianuarie va crea dificultăți companiilor

Data actualizării: Data publicării:
bani in casa

Aceasta a arătat că 62% dintre cei intervievați sunt de părere că o creștere a salariului minim pe economie va avea ca principal efect disponibilizarea unor salariați și numai 16% au afirmat că nu vor exista și efecte asupra grilei de salarizare la nivelul întreprinderii pentru toți salariații.

Întrebați ce măsuri consideră că sunt necesare a fi luate pentru mediul de afaceri pentru a se putea asigura creșterea salariului minim în anul 2016, aceștia au solicitat 80% stimularea investițiilor, 75% simplificarea birocrației, 62% scăderea fiscalității iar 48% au cerut alte măsuri.

CNIPMMR apreciază că în proiectul bugetului de stat pentru anul 2016 noul Guvern nu a inclus o creștere a salariului minim de la 1.050 lei la 1.200 lei, exprimându-și convingerea că și pe viitor Guvernul și partidele parlamentare nu vor lua o decizie în acest domeniu, fără o fundamentare riguroasă, fără realizarea unei notei de impact, fără aplicarea Testului IMM și fără consultarea organizațiilor reprezentative ale IMM-urilor.

Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR) a realizat, în perioada 4 — 7 decembrie 2015, o consultare privind creșterea salariului minim pe economie în anul 2016, sub forma unui sondaj derulat prin intermediul portalului www.immromania.ro , la nivelul membrilor portalului și ai CNIPMMR. Respondenții acestui sondaj sunt în proporție de 45% microîntreprinderi, 18% întreprinderi mici, 27% întreprinderi mijlocii și 9% întreprinderi mari. Referitor la numărul de salariați încadrați la salariul minim pe economie (1050 lei), peste 54% dintre societățile intervievate au între 1-5 salariați.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri