Sondaj eJobs: Cât de atrași sunt românii de serviciile lor

Data actualizării: Data publicării:
Yz0xJmhhc2g9Y2Q1NzhkNDc0YWI2YmE5NmI3ZDY5NTg5YTAyYTAwYjI=.thumb

Doar 39% dintre angajații români se declară mulțumiți de situația profesională actuală, potrivit unui studiu eJobs realizat în perioada august-septembrie 2017, pe un eșantion de 1.794 de respondenți.

Un procentaj de 41% sunt indiferenți, iar restul de 20%, majoritatea tineri cu vârsta sub 25 de ani, se declară nemulțumiți, potrivit studiului, informează Profit.ro.

Cu toate acestea, 49% dintre participanții la studiu consideră că au făcut alegerea potrivită privind cariera lor și, la polul opus, 1 angajat din 5 crede că a făcut o alegere mai puțin sau deloc potrivită, arată un sondaj realizat de eJobs. Cariera actuală a fost, pentru 36% dintre respondenți, o opțiune proprie. Alți 31% spun că au fost influențați de anumite circumstanțe în alegerea parcursului profesional, cum ar fi facultatea urmată sau primul job, în timp ce pentru 15% decizia a avut ca factor determinant studiile urmate într-un liceu de specialitate.

6 din 10 angajați intenționează să-și schimbe cariera în următorii trei ani. Gradul de satisfacție profesională este în mare măsură corelat cu planurile de viitor ale angajaților români, astfel că 61% dintre participanții la studiul derulat de eJobs au declarat că iau în calcul schimbarea carierei în următorii trei ani. Cei mai deciși în acest sens sunt tinerii până în 35 de ani (68%), iar principalul motiv invocat pentru această schimbare este lipsa de motivație în cariera actuală (44%). O treime (36%) consideră că nu au suficiente oportunități, iar câte un sfert dintre respondenți cred că este dificil să avanseze în cariera actuală (26%) sau nu le place ceea ce fac în prezent (24%).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri