Încă două aeronave Boeing 737-800NG pentru TAROM

Data actualizării: Data publicării:
tarom boeing 737-800_2

Două aeronave tip Boeing 737-800 NG (Next Generation) vor intra în exploatarea TAROM, începând cu luna iunie a acestui an. Acestea se vor adăuga altor două aeronave de același tip intrate în flota Tarom anul trecut.

Plata pentru cele două aeronave tip Boieng  737-800 va începe peste 24 de luni, timp în care Compania Tarom va putea utiliza la capacitate maximă potențialul de transport de pasageri pe rutele existente și alte rute noi, potrivit unui comunicat al companiei remis joi. Potrivit air24.ro aeronavele sunt achiziționate în sistem dry-lease pe o perioadă de cel puțin șase ani. Mai multe detalii aici.

Aeronavele  au fost achiziționate în leasing operațional de la compania Boeing, pentru o perioadă de 7 ani, în baza  evaluării  ofertelor primite din piață. Aeronavele au o vechime de 4-5 ani și au fost în exploatarea liniei aeriene Malaysia Airlines.

Aeronavele noi pot transporta până la 160 de pasageri pe o distanță maximă de 2300 de mile nautice (4259.6 km). Ultimele două aeronave dețin 16 locuri la clasa business, scaune echipate cu prize USB, ecrane pentru entertainment montate în tetierele scaunelor și multe alte facilități pentru confortul și plăcerea pasagerilor noștri.

”Pentru că România parcurge Anul Centenarului, TAROM aduce o contribuție simbolică celebrării noastre naționale: aeronavele nou intrate în flota noastră vor purta numele iconice ale personalităților care au contribuit, de-a lungul istoriei, la Unirea românilor: Mihai Viteazul și Alexandru Ioan Cuza”, spune compania.

Cele două aeronave similare intrate anul trecut în flota Tarom au fost destinate inițial low-costului turcesc Pegasus Airlines. Planurile guvernamentale prevăd achiziția a 30 de aeronave noi/relativ noi pentru a înlocui o flotă învechită.

Viorica Dăncilă: Vreau ca Tarom să prindă aripi

În cursul ședinței de Guvern de joi, premierul Viorica Dancilă a precizat, cu referire la achiziție, că își dorește ca în anul în care se sărbătorește centenarul Marii Uniri, "Tarom-ul să prindă aripi".

"Mă bucur să anunț aceasta veste bună pentru Tarom: vom începe vara cu două aeronave moderne noi care vor intra în flotă. În an centenar, dorim ca si TAROM-ul să prindă aripi, astfel încât compania să devină performantă așa cum era odată și să fie considerată una dintre cele mai performante companii la nivel european și nu numai", a spus premierul.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri