„Țeapa” dată de o agenție de turism unor români care credeau că vor pleca într-un concediu de vis

Data actualizării: Data publicării:
plaja turisti
Foto: Shutterstock

Încă o agenţie de turism şi-a anunţat în ultima săptămână clienţii că va intra în insolvenţă şi deci, îi lasă fără vacanţe. Iar vestea vine taman înainte de 1 iulie, data până la care România trebuia să transpuna o directivă europeană într-o lege prin care să protejeze banii turiştilor.

plaja turisti
Foto: Shutterstock

Care sunt riscurile la care ne expunem, în lipsa unei astfel de legi, şi mai ales cum ne putem proteja de ţepe în turism, aflaţi, duminică, de la 20:30, din emisiunea Plan detaliu.

„Am luat bilete de la o agenție de pe Ștefan cel Mare. Am achitat toată suma, voiam să plec la Veneția. Și când să mă duc cu vreo trei săptămâni înainte de plecare să îmi ridic biletele de avion m-am trezit că... La telefon nu răspundea nimeni, iar pe ușă au pus insolvență”, spune Paul Buculei, unul dintre păgubiți.

„Am plecat fericită și foarte liniștită în această excursie și am constatat după 8 zile, la jumătatea excursiei, că nu ne erau plătite toate serviciile, că firma din Thailanda a întrerupt absolut orice legătură. Pe viitor, o sã mã interesez în primul rând despre agenția respectivã mult mai bine. Aceasta era o agenție micuțã, despre care nu a auzit foarte multã lume. Spre deosebire de cea organizatoare, pe care toatã lumea o știa.”, spune și Andreea Saftere.

„Și acum noi, turiștii, la începutul verii, dacă e să ne ferim de cazuri precum Omnia...doar atât putem să facem: să batem în lemn. Că în rest, suntem la același nivel de anul trecut”, spune Nicolae Demetriade, președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism.

„Turistul trebuie să întrebe cine este tur operatorul. Sau unde se desfășoară activitatea cu hotelierul respectiv. Dacă are contract agenția direct sau prin altă agenție. Dacă are prin altă agenție ești obligat să îi spui care este tur operatorul. Cu condiția ca și clientul să întrebe”, spune Alexandru Blănaru, directorul unei agenții de turism.

Mai multe detalii despre acest caz, dar și despre legea care i-ar putea proteja pe viitor pe turiștii români de astfel de țepe aflați duminică, la emisiunea Plan Detaliu, de la 20:30, la Digi24. 

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri