Cuvintele lui Elon Musk care au aruncat în aer acțiunile Tesla. Profit de peste 6 miliarde de dolari în câteva ore

Data actualizării: Data publicării:
Elon Musk
Foto: Agerpres

Acţiunile Tesla au crescut cu peste 12%. Elon Musk şi-a cerut scuze pentru jignirile adresate în trecut unor analişti.

Elon Musk
Foto: Agerpres

Acţiunile Tesla au crescut joi cu peste 12%, după ce compania a convins investitorii că poate genera flux pozitiv de numerar şi să obţină profit, în timp ce directorul general Elon Musk şi-a cerut scuze pentru jignirile adresate în trecut unor analişti, transmite Reuters, informează News.ro.

Creşterea acţiunilor a adăugat circa 6,27 de miliarde de dolari la capitalizarea de piaţă a companiei şi a conferit acesteia o evaluare de 57,35 de miliarde de dolari. În acest fel Tesla a devansat General Motors şi a devenit producătorul auto american cu cea mai mare valoare de piaţă.

Musk a afirmat miercuri, într-o conferinţă cu analiştii, că producătorul de automobile electrice nu va mai avea nevoie să atragă capital şi că cheltuielile de capital vor fi de aproape 2,5 miliarde de dolari, sub aşteptările analiştilor.

Fondatorul Tesla a atras atenţia mai ales prin scuzele exprimate în timpul conferinţei. Anterior, acesta i-a insultat pe unii analişti şi a nemulţumit investitorii şi acţionarii, iar compania a pierdut atunci 2 miliarde de dolari din capitalizarea bursieră.

„Doresc să îmi cer scuze pentru că am fost nepoliticos la conferinţa precedentă. Nu cred că există vreo scuză pentru proastă creştere. Mi-am încălcat propria regulă în această privinţă”, a spus Musk.

Trimestrul trecut, Musk a spus despre întrebările puse de doi analişti că sunt ”plictisitoare” şi ”idioate” şi a refuzat să răspundă la ele.

În acest trimestru, nu doar că Musk a evitat controversele, dar şi-a cerut şi scuze ambilor analişti.

Acţiunile companiei au crescut cu 12,2%, la 337,68 dolari pe unitate.

Tesla a încheiat trimestrul al doilea cu rezerve de numerar de 2,78 de miliarde de dolari, după ce a făcut cheltuieli de capital de 610 milioane de dolari.

Analişti ai băncii Barclays au sugerat că Tesla a recurs la o linie de credit de 458 de milioane de dolari, ceea ce i-a mărit rezervele de capital  la sfârşitul trimestrului.

Miercuri, Musk a reiterat  obiectivul de a ajunge la o producţie de 6.000 de automobile Model 3 pe săptămână până la sfârşitul lunii august.

În trimestrul al doilea, Tesla a înregistrat o pierdere record de 718 milioane de dolari, dar analiştii şi investitorii s-au concentrat pe factorii pozitivi şi  în special pe comportamentul pozitiv al lui Musk la conferinţa cu analiştii.

Cel puţin trei case de brokeraj au majorat preţurile ţintă pentru acţiunile Tesla.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri