Tesla acuză foşti angajaţi de sabotaj şi îi dă în judecată

Data publicării:
Elon Musk vorbește la microfon
Foto: Getty Images

Tesla şi-a dat în judecată foştii angajaţi pe motiv de sabotaj. Producătorul auto acuză un fost inginer al companiei că ar fi copiat peste 300.000 de fişiere legate de codul sursă al tehnologiei Autopilot, înainte de a pleca la un start-up chinez în domeniul conducerii autonome, potrivit informaţiilor Reuters.

Elon Musk vorbește la microfon
FOTO: Getty Images

De asemenea, alţi patru foşti angajaţi şi start-upul american Zoox, au fost acuzaţi de avocaţii Tesla că au furat informaţii secrete comerciale pentru dezvoltarea de spaţii de depozitare, logistică şi operaţiuni de control al stocurilor. Concurenţa este mare, având în vedere că Tesla construieşte în prezent o unitate de asamblare de vehicule în Shanghai, unde va intra în competiţie directă cu producători chinezi, pe cea mai mare piaţă de vehicule electrice din lume.

Mai multe companii concurează pentru dezvoltarea tehnologiei necesare vehiculelor autonome, iar procesele împotriva foştilor angajaţi au devenit tot mai dese, în încercarea de a păstra informaţiile strict secrete.

Anul trecut, Apple a acuzat la rândul ei un fost angajat că a furat secrete comerciale legate de conducerea autonomă. De asemenea, Waymo, divizia de conducere autonomă a grupului Alphabet, a dat în judecată Uber, după ce un fost angajat a furat mii de documente confidenţiale şi a devenit şef al proiectului de vehicule autonome al Uber.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri