Trump mai puternic decât Merkel la obținerea unui contract important dat de Irak

Data publicării:
trump merkel

Siemens a pierdut un contract de 15 miliarde de dolari pentru a furniza echipamente de generare a energiei cu o capacitate totală de 11 GW, după o intervenție a administrației Trump în favoarea General Electric.

Contractul a fost acordat în favoarea GE ca urmare a presiunilor făcute de administrațiua Trump asupra guvernului irakian, potrivit unor surse familiare cu subiectul, informează power-technology.com.

Știrea pierderii contractului este o lovitură pentru Siemens, companie care lucra de luni de zile la oferta sa.

Luna trecută, președintele și CEO-ul companiei Siemens, Joe Kaeser, s-a întâlnit cu prim-ministrul irakian Haider al-Abadi pentru a discuta proiectul care nu numai că va da de lucru la 300.000 de irakieni, ci și va asigura dezvoltarea economică a țării.

Din partea Siemens, cancelarul Angela Merkel ar fi contactat premierul irakian păentru atribuirea contractului către Siemens și ar fi trimis în mai multe rânduri la Bagdad pe secretarul de stat Thomas Bareiss pentru negocieri.

Dar înainte de acordarea contractului către GE, guvernele Statelor Unite și Irakului au semnat un Memorandum de înțelegere fără caracter obligatoriu prin care cele două țări au convenit să coopereze între ele asupra sectorului de producție a petrolului și gazului și a sectorului de producere a energiei electrice. Decizia guvernului irakian vine după ce a încercat în mai multe rânduri să obțină ajutor din partea administrației Trump privind un contract de import a gazelor din Iran.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri