Uber ţinteşte 100 miliarde de dolari. Va fi foarte aproape de Facebook la debut

Data publicării:
German Court Bans Uber Service Nationwide
FOTO: Getty Images

Listarea Uber la bursa de la New York s-ar putea transforma în una dintre cele mai mari oferte publice iniţiale de tehnologie din istorie. Compania americană va încerca să vândă acţiuni de 10 miliarde de dolari şi ţinteşte o evaluare de 100 de miliarde. Va fi foarte aproape de Facebook la debut, cea care a ajuns la capitalizare de 104 miliarde de dolari.

German Court Bans Uber Service Nationwide
FOTO: Getty Images

Planul Uber pentru listarea la bursa de la New York s-ar putea transforma în una dintre cele mai mari oferte publice iniţiale de tehnologie din istorie.

Compania americană de ridesharing va încerca să vândă acţiuni de 10 miliarde de dolari în operaţiunea de listare la bursă, care de altfel este şi una dintre cele mai aşteptate din acest an. O ofertă de o asemenea dimensiune ar urma să reprezinte una dintre cele mai mari IPO-uri ale tuturor timpurilor şi cea mai mare de la cea a gigantului chinez Alibaba.

De asemenea, potrivit informaţiilor Reuters, Uber ţinteşte o evaluare între 90 şi 100 de miliarde de dolari, asta deşi iniţial investitorii estimau că Uber ar putea valoara cel puţin 120 de miliarde de dolari. Recent, compania de ridesharing a fost evaluată la 76 de miliarde de dolari.

Uber a anunţat luna trecută că se va lista la bursa de la New York, la puţin timp după ce rivala sa mai mică, Lyft, şi-a făcut oferta publică iniţială. Lyft a devenit astfel prima companie de servicii de transport care se listează la bursă şi care a intrat deja la tranzacţionare.

Ambele companii au depus însă documentele pentru listarea în decembrie anul trecut. Uber țintește o evaluare de 100 de miliarde de dolari, în timp ce Lyft a fost evaluată în prima zi de tranzacţionare la 20 de miliarde de dolari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri