Un cunoscut zgârie-nori din New York va fi vândut de un gigant imobiliar prezent și în România

Data actualizării: Data publicării:
cladirea chrysler new york shutterstock_107807609

Proprietarii clădirii construite la 1928 în manieră Art Deco în New York au angajat compania CBRE Group Inc. să vândă turnul de birouri.

Potrivit WSJ, clădirea, construită în manieră Art Deco, este deținută de către Consiliul de Investiții Abu Dhabi și de dezvoltatorul din New York, Tishman Speyer. Estimările pentru valoarea proprietății variază, spune WSJ. În 2008, fondul guvernamental din Abu Dhabi a plătit 800 milioane de dolari pentru un pachet de 90% din proprietate, se spune într-un raport.

Considerată emblematică pentru arhitectura Art Deco, clădirea a fost proiectată și realizată de arhitectul american William Van Alen. Astăzi, după aproape opt decenii de la inaugurarea sa, Chrysler Building este considerată una dintre cele mai valoroase și deosebite clădiri foarte înalte din New York City și din întreaga lume.

Cu o înălțime de 319 metri, incluzând structura decorativă finală și antena, Chrysler Building a deținut și titlul de a cea mai înaltă clădire din lume chiar și pentru scurt timp.

La finalizarea clădirii Empire State Building, în 1931, a trecut pe locul al doilea. După distrugerea clădirilor gemene World Trade Center din anul 2001, Chrysler Building a devenit a treia cea mai înaltă clădire din New York, după One World Trade Center și Empire State Building.

CBRE - CB Richard Ellis este cea mai mare firmă de servicii imobiliare din lume, raportat la încasările din anul 2007. Compania are peste 29.000 de angajați și oferă servicii proprietarilor, investitorilor și chiriașilor prin cele peste 300 de birouri din 50 de țări, între care și România.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri