Un miliardar sud-african a cumpărat 50% din mallurile Iulius

Data actualizării: Data publicării:
iulius_mall_suceava_big

Compania Atterbury Europe, specializată în dezvoltarea de centre comerciale şi deţinută de Steinhoff International Holdings, proprietarul magazinului Kika, a cumpărat 50% din părţile sociale ale firmelor prin care antreprenorul român Iulian Dascălu a dezvoltat patru malluri. 

Atterbury Europe, deţinută în comun de compania de investiții cu capital privat Atterbury Property Holdings din Africa de Sud și de către Steinhoff International Holdings, prin filiala sa, Hemisphere International Properties, a cumpărat 50% din mallurile dezvoltate de Iulian Dascălu la Iaşi, Timişoara, Cluj-Napoca şi Suceava, potrivit Economica.net.

Principalul acționar al Steinhoff este miliardarul sud-african Christoffel Wiese (75 de ani), cu o avere estimată de revista americană Forbes la 5,6 mld. dolari.

Steinhoff International deţine pe piaţa locală magazinul Kika din Bucureşti. În plus, compania Iulius şi Atterbury au înființat un fond financiar comun, cu cote egale de participare, pentru a dezvolta proeictul mixt Openville din Timişoara, unde investiţia se ridică la 220 de milioane de euro, a anunţat partea română. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri