Un tribunal din Tokyo suspendă detenția șefului Renault - Nissan, Carlos Ghosn

Data publicării:
carlos ghosn, prresedintele renaul nissan mitsubishi
Foto: GettyImages

Un tribunal din Tokyo a decis joi să nu prelungească detenţia fostului preşedinte ale Nissan Motor, Carlos Ghosn, ceea ce înseamnă că acesta ar putea fi eliberat în curând din închisoarea unde a fost deţinut de la arestarea sa pentru acuzaţii de ilegalităţi financiare.

Tribunalul districtual din Tokyo a mai decis împotriva extinderii detenţiei pentru Greg Kelly, fost director la Nissan care a fost arestat odată cu Ghosn pe 19 noiembrie, potrivit Reuters, citat de News.ro.

Avocaţii celor doi nu au fost disponibili pentru comentarii.

Nu este clar dacă procurorii vor face apel. Shin Kukimoto, procuror adjunct la procuratura districtului Tokyo, a spus doar că biiroul său va răspunde corespunzător.

Ghosn a fost pus sub acuzare pentru că şi-ar fi subestimat veniturile pe parcursul a cinci ani, începând din 2010. El a fost rearestat pe 10 decembrie, pentru aceeaşi acuzaţie, care se referă pentru ultimii trei ani. Cea de-a doua perioadă de detenţie de 10 zile a expirat joi.

Tribunalul era aşteptat să extindă perioada de detenţie, având în vedere că este extrem de neobişnuit în Japonia ca suspecţii care se declară nevinovaţi să fie eliberaţi pe cauţiune.

Un avocat din Osaka, Masashi Akita, a spus că decizia ar putea reflecta o schimbare de atitudine referitoare la detenţie.

Televiziunea publică NHK a relatat că Ghosn ar putea fi eliberat joi sau vineri, dacă un eventual apel al procuraturii va fi respins şi va acordată eliberarea pe cauţiune.

Nissan l-a demis pe Ghosn din funcţia de preşedinte al companiei, iar scandalul a afectat alianţa dintre Renault, Nissan şi Mitsubishi. Directorul general al Nissan, Hiroto Saikawa, a cerut modificarea structurii acţionariatului.

Renault nu l-a înlocuit deocamdată pe Ghosn de la conducerea producătorului auto francez, afirmând că veniturile acestuia au respectat legea.

Un purtător de cuvânt al Nissan a refuzat să comenteze decizia instanţei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri