UPC România, cumpărată de Vodafone printr-o acțiune la nivel european

Data publicării:
vodafone_shutterstock_573417202
Foto: Shutterstock

Vodafone Group a convenit un acord de 18,4 miliarde de euro pentru preluarea operaţiunilor Liberty Global din Germania, Cehia, Ungaria şi România, relatează News.ro citând Reuters.

vodafone_shutterstock_573417202
Foto: Shutterstock

Vodafone a anunţat că prin adăugarea serviciilor de televiziune prin cablu şi de internet broadband la operaţiunilor sale mobile va crea prima companie pan-europeană cu adevărat convergentă, capabilă să depăşească companii precum Deutsche Telekom.

Combinarea operaţiunilor va genera economii de circa 535 de milioane de euro pe an, calculate înainte de deducerea costurilor integrării, până în al cincilea an după finalizarea tranzacţiei.

Cele două grupuri au deja o companie mixtă în Olanda, care nu a fost inclusă în acord, şi au reluat discuţiile în februarie pentru ca Vodafone să preia activele Liberty în alte state europene unde activităţile lor se suprapun.

Acordul va trece probabil printr-un proces îndelungat de analiză din partea autorităţilor de reglementare, companii concurente, cum este Deutsche Telekom, argumentând că Vodafone va obţine un control prea mare pe piaţă. Ambele părţi vor ca acordul să fie finalizat până la jumătatea anului 2019.

Dacă acordul nu va fi finalizat, Vodafone are dreptul să primească un comision de 250 de milioane de euro din partea Liberty.

Liberty Global este prezent în România prin intermediul operatorului de telecomunicaţii UPC, care este afiliat la UPC Broadband, divizia europeană a Liberty Global.

La sfârşitul primului trimestru, UPC România avea 1,33 milioane de clienţi, cu 3,6% mai mulţi  faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri