VIDEO: Filmul unei concedieri din cauza postărilor pe Facebook

Doru Cireaşă Data actualizării: Data publicării:
187496_articol

Un jurist al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a fost concediat joi din cauza postărilor critice la adresa companiei, Ministerului Transporturilor și ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere l-a concediat joi pe Alin Goga, jurist în cadrul companiei acuzându-l de abateri grave care ar fi afectat imaginea publică a companiei de drumuri.

Alături de câțiva colegi, Alin Goga este totodată este membru al Grupului de Inițiativă pentru Restructurarea și Reprofesionalizarea CNAIR. În ultima perioadă el a criticat cu putere șefia companiei și a ministerului pe o pagină Facebook care poartă denumirea companiei, dar nu este pagina oficială a acesteia. În ultimul timp pe această pagină Alin Goga a prezent public documente din interiorul companiei în susținerea acuzațiilor sale privind cheltuirea ineficientă și chiar frauduloasă a fondurilor publice de către CNAIR.

”Am fost acuzat în decizia de concediere de fapte grave prin încălcarea regulamentelor interne, prin folosirea paginii de Facebook (deși aceasta nu este a companiei – n.red.), prin publicarea unor acte interne, acte denigratoare la adresa salariaților și conducerii CNAIR. Toate acestea ar fi generat o imagine negativă în ceea ce privește actele de autoritate și activitate la CNAIR SA”, menționează Alin Goga ce ar conține decizia de concediere primită de el.

Goga adaugă că a fost concediat într-un soi de ”mineriadă condusă personal de către șeful CNAIR, Stefan Ioniță” și că membrii comisiei de cercetare disciplinară sunt oameni de încredere ai șefului CNAIR.

Vezi aici înregistrarea video a unei conferințe de presă în care Alin Goga a iritat un alt director general al CNAIR, respectiv Cătălin Homor.

Potrivit lui, practica juridică nu ar fi permis concedierea sa. Aceasta deoarece sancționarea salariaților trebuie făcută să aibă loc gradual, în funcție de gravitatea faptelor. Înainte de a fi concediat, un angajat trebuie să primească avertisment scris, urmat eventual de retrogradare din funcție, de reducerea salariului pe perioada dă 1-3 luni.

El a postat pe pagina Facebook menționată filmul video al concedierii sale. În filmare apare Geanina Filip, șefa unei Direcții de gestionare a personalui, înființate adhoc de conducerea companiei. Aceasta după ce Cristina Pantazescu, șefa Directiei resurse umane a câștigat un proces îndreptat impotriva CNAIR în care contesta destituirea sa. Justiția a decis reîncadrarea lui Pantazescu în funcție, însă șefii CNAIR au găsit soluția de a o trece pe linie moartă: au creat o direcție paralelă de gestionare a personalului. În finalul înregistrării, Alin  Goga intră în biroul directorului general CNAIR, Ștefan Ioniță.

Întrebat dacă va contestat decizia de concediere juristul, care în trecut a deținut și funcții de conducere în cadrul companiei (director juridic, director de investiții la direcția Craiova) a spus că da și că se va adresa inclusiv Direcției Naționale Anticorupție.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri