VIDEO: Robotul Atlas, creat de americani, este capabil de parkour

Data publicării:
robot atlas

Boston Dynamics, companie de robotică deținută anterior de Google, continuă să ofere roboților umanoizi noi abilități. Ultimul progres este crearea robotului Atlas, capabil de perfomanțe parkour, sport care presupune alergare cu depășirea unor obstacole importante.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media


Roboții Boston Dynamics pot să deschidă ușile, să facă o jogging și chiar să se împotrivească manevrelor brutale ale operatorilor umani. Acum, inginerii companiei americane au dat roboților capacitatea de a face parkour, potrivit businessinsider.com.


Atlas este un robot umanoid din Boston Dynamics. Într-un videoclip lansat joi de Boston Dynamics, Atlas rulează și sare peste un buștean și apoi se deplasează între mai multe platforme amplasate la înălțimi diferite.


Boston Dynamics este renumit pentru crearea de roboți ale căror mișcări se aseamănă foarte mult cu cele ale oamenilor sau animalelor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri