Vodafone, amendat pentru internetul mobil în roaming

Data actualizării: Data publicării:
v145524

Vodafone a fost amendat de ANCOM cu 100.000 de lei pentru neaplicarea plafonului la internet mobil în roaming.

v147061

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a amendat operatorul de telefonie Vodafone cu 100.000 de lei pentru că nu a aplicat un plafon financiar sau de volum maxim care să limiteze consumul de date în roaming la un cost implicit de 50 euro pe lună, fără TVA, sau la un alt nivel ales de utilizatori, aşa cum cere legislaţia europeană, potrivit unui comunicat publicat miercuri, potrivit News.ro.

Este a doua sancţiune primită de Vodafone în această săptămână.

Luni, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a anunţat că a amendat compania cu 50.000 de lei după ce a primit mai multe reclamaţii ale utilizatorilor care s-au plâns că, pentru unele dintre serviciile oferite la cartelele preplătite, sunt impuse condiţii legate de numărul de apeluri primite, deşi aceste condiţionări nu erau menţionate în oferte.

În cazul sancţiunii aplicate de către AMCOM, aceasta s-a bazat pe un regulament al Uniunii Europene (UE) care stabileşte că utilizatorii care călătoresc în străinătate au dreptul să beneficieze de un plafon financiar implicit la utilizarea serviciului de date în roaming, inclusiv internet mobil.

Dincolo de acest plafon, accesul la acest serviciu etrebuie blocat automat, cu excepţia cazurilor in care clientul îşi exprimă explicit consimţământul pentru continuarea utilizării serviciilor şi depăşirea plafonului.

Plafonul maxim a fost stabilit pentru a-i proteja pe utilizatori de şocul unor facturi mari generate de consumul de date în roaming.

ANCOM a derulat o acţiune de control în urma unei sesizări primite în cursul acestui an.

Controlul a arătat că ”Vodafone nu a aplicat şi nu a pus la dispoziţie cel puţin un plafon financiar sau de volum maxim pentru serviciile de comunicaţii de date în roaming” în cazul anumitor categorii de abonaţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri