Volkswagen, constrâns de americani să renunțe la Iran

Data publicării:
logo volkswagen vw

În pofida anunțurilor Comisiei Europene că vor fi găsite contramăsuri la sancțiunile americane puse firmelor care fac afaceri în Iran, efectele măsurilor luate de Statele Unite se văd. Volkswagen se retrage din Iran, anunță chiar în Germania, ambasadorul american în această țară.

Administrația Trump a convins Volkswagen AG să se supună sancțiunilor impuse Iranului și să încheie aproape toate afacerile derulate în această țară, informează Bloomberg.

Statele Unite și Volkswagen au stabilit detaliile marți după săptămâni de discuții, potrivit ambasadorului american în Germania, Richard Grenell, care a condus discuțiile cu compania auto din Wolfsburg. Volkswagen va continua să facă anumite afaceri în Iran cu scop umanitar.

În urmă cu o lună șeful Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, promitea măsuri de contrabalansare a sancțiunilor americane. Aceste măsuri ar fi presupus ajutoare acordate companiilor europene care refuză să se supună deciziilor americane privind investițiile în Iran și care înregistrează pierderi.

"Ca și Comisie Europeană avem datoria de a proteja companiile europene. Avem nevoie să acționăm acum și de aceea lansăm procesul de activare a clauzei de blocaj (blocking statute – n.red.) din 1996”, spune Juncker acum o lună, la Sofia-Bulgaria.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri