Vremuri grele pentru Dacia în Europa

Data publicării:
uzina dacia mioveni_shutterstock_281122607

Vânzările Dacia au scăzut în luna septembrie în mai multe state ale Europei. În Germania, s-au vândut cu peste 50 de procente mai puţine autovehicule Dacia faţă de aceeaşi lună a anului trecut. Pe locul secund în privinţa scăderii achiziţiilor s-a aflat Marea Britaniei. Acolo, în septembrie, vânzările au scăzut cu 45 de procente.

uzina dacia mioveni_shutterstock_281122607
FOTO: Shutterstock

Şi în Italia, Dacia a înregistrat o scădere considerabilă a înmatriculărilor cu 34 de procente. Toate aceste scăderi vin după ce de la 1 septembrie s-a introdus o noua procedura privind testarea poluării, iar multe dintre motoare nu mai fac faţă noilor proceduri.

Astfel cei care au vrut să îşi cumpere o Dacia au făcut asta în august, atunci când producătorii au mizat pe promoţii pentru a scăpa de maşinile care nu ar fi făcut faţă testărilor. De la începutul anului, s-au vândut în Europa, aproape 46.000 de autoturisme, ceea ce înseamnă o creştere faţă de anul trecut de doar 1.000 de unităţi.

De acestă nouă procedură privind testarea au fost afectate şi alte mărci de maşini, înmatriculările scăzând semnificativ.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri