Wall-Street: Teamnet va cere insolvența. Urmează restructurări masive

Data actualizării: Data publicării:
Bogdan Padiu, Founder and CEO TeamNet Group

Teamnet, companie înfiinţată de fugarul Sebastian Ghiţă, „abonat” la contractele cu statul, îşi va cere luni insolvenţă, tribunalul urmând să decidă dacă vor începe, sau nu, procedurile adiacente, conform mai multor surse din companie, scrie wall-street.ro.

Bogdan Padiu, Founder and CEO TeamNet Group

Anumite departamente nu şi-au primit salariile de trei luni. Mai mult, vor urma disponibilizări masive în cadrul companiei, adaugă sursa citată.

Compania are circa 600 de angajaţi, urmând însă ca, după demararea procedurilor de insolvenţă, câteva sute să fie disponibilizaţi, conform surselor din companie.

Teamnet este una dintre companiile care au fost „abonate” la contracte cu statul, situându-se în top-ul acestora, după Siveco, Dimar şi UTI, în 2016, conform Agenţiei pentru Agenda Digitală a României.

Teamnet a încheiat 26 de contracte, cu 17 autorităţi ale statului, în valoare de 258 milioane de lei.

Compania a generat în 2015 afaceri de peste 70 de milioane de euro şi un profit net de circa 1 milion de euro, conform datelor de la Ministerul de Finanţe.

Directorul Teamnet Internaţional, Bogdan Padiu, şi administratorul Asesoft Internaţional, Cristian Anastasescu, au fost puşi sub control judiciar în noul dosar care îl vizează pe Sebastian Ghiţă, acuzat că a cerut peste 5 milioane de lei unor firme IT pentru contracte ale căror beneficiari au fost, între alţii, Ministerul Economiei, Ministerul Mediului, Transelectrica.

În cazul lui Ghiţă, Tribunalul Prahova a disjuns cauza, dispunând ca termen pentru a se pronunţa asupra propunerii de emitere a unui mandat de arestare preventivă în lipsa dată de 6 martie.

Bogdan Padiu, directorul Teamnet, se află sub control judiciar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri