Wielpütz Automotive din Germania renunță la fabrica din Craiova

Data actualizării: Data publicării:
olguta vasilescu la inaugurare wielputz
Lia Olguța Vasilescu, la ceremonia de preluare a terenului de la Craiova de către Wielputz Automotive

Compania Wielpütz Automotive din Germania nu mai construiește la Craiova fabrica de 10 milioane de euro, așa cum anunțase la începutul acestui an. Urma să angajeze 500 de oameni, iar o parte dintre ei deja lucrau de câteva luni în Germania. Acum s-au întors acasă, informează corespondentul Digi24 Craiova.

ceo wielputz
Hans Schultes, CEO Wielpütz Automotive, la preluarea terenului din High Tech Industry Park Craiova

Germanii au semnat un contract de închiriere a 3 hectare de teren în High-Tech Industry Park, platformă economică a Consiliului Judeţean, pentru construirea unei fabrici de subansamble auto, o investiţie de 10 milioane euro, care urma să înceapă producţia la 1 septembrie acest an.

În mai, la ceremonia de preluare a terenului și de deschidere a șantierului pentru fabrică a fost prezentă și ministrul muncii de atunci, Lia Olguța Vasilescu. „Vreau să vă spun că și în ceea ce mă privește veți avea un sprijin serios în investiția pe care ați început-o și înțeleg că vreți să o extindeți”, le spunea fostul primar al Craiovei.

Reprezentanții companiei au ales Craiova, după ce au analizat oferte și de la Oradea și Târgu Jiu, cu toate că orașul din Bănie nu avea infrastructura rutieră dorită, însă sperau să se realizeze cât mai curând drumul rapid Pitești - Craiova.

În urmă cu două zile, germanii au anunțat însă că au intrat în insolvență și nu mai vin la Craiova. Urmau să angajeze 500 de oameni, iar o parte dintre ei deja lucrau de câteva luni în Germania. Acum s-au întors acasă.

Compania, cu o vechime de peste 100 de ani, este furnizor pentru nume importante din industria auto, precum Daimler, Volkswagen, BMW, General Motors sau Ford.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri