Companiile auto sar în ajutorul guvernelor, însă trecerea la construcția de ventilatoare s-ar putea să nu fie atât de ușoară

Data publicării:
fabrica de masini asamblare GettyImages-160023947

Constructorii auto răspund la solicitările autorităților de a sprijini producția de ventilatoare și măști pe durata pandemiei de coronavirus, informează BBC.

Luni, Fiat a început să transforme o fabrică din China într-o unitate capabilă să producă 1 milion de măști pe zi. Producția urmează să înceapă în câteva săptămâni, a anunțat CEO-ul Fiat Chrysler, Mike Manley.

Mai mulți producători de mașini caută modalități pentru a trece la producția de ventilatoare. General Motors, Ford și Tesla au promis că vor sprijini producția de ventilatoare, la fel constructorul japonez Nissan și echipele de Formula 1 din Marea Britanie.

Numeroase fabrici auto din SUA, Europa și Asia au oprit producția pentru a împiedica răspândirea epidemiei de coronavirus, dar spun că vor contribui la efortul global prin producția de ventilatoare și alte echipamente medicale.

Construcția de ventilatoare necesită cunoștințe specializate

Cu toate acestea, experții avertizează trecerea de la construcția de autovehicule la cea de echipamente medicale nu va fi ușoară.

Jens Hallek, șeful producătorului de ventilatoare Hamilton Medical, a declarat pentru Wired că materialele și componentele necesare petnru construcția de ventilatoare sunt "specifice" și necesită "cunoștințe specializate".

"Ventilatoarele sunt echipamente sensibile care conțin multe componente hardware, dar și multe componente software. Dacă o singură componentă nu funcționează corespunzător, ventilatorul se închide și nu mai poate fi folosit", a spus Hallek.

Foști oficiali din Departamentul american de Apărare au declarat pentru Washington Post că le-ar trebui mai mult de un an constructorilor de mașini și aeronave pentru a începe producția de ventilatoare.

Între timp, Elon Musk, fondatorul Tesla, a anunțat pe Twitter că a cumpărat 1.255 de ventilatoare din China și le-a trimis în Los Angels.

Editor web: V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri