Complexul Energetic Oltenia, executat silit de către Fisc. Directorul companiei: E o greşeală pe site

Data publicării:
complexul energetic oltenia facebook ceo oltenia 18 07 2015

Potrivit datelor Fiscului, Complexul Energetic Oltenia avea, la jumătatea anului, restanţe la bugetul de stat, la cel de şomaj, la cel de asigurări sociale şi la cel de sănătate. În total, 24,8 milioane de lei.

Conducerea companiei insistă, însă, că este la zi cu plăţile şi dă vina pe Fisc, care nu ar actualiza datele.

Laurenţiu Ciurel, director general CE Oltenia: „Avem două certificate constatatoare luate unul după altul, unul luna aceasta, unul luna trecută, în care se vede că nu avem niciun fel de datorii la buget şi ne creează extraordinar de mari prejudicii din cauza băncilor care ridică costurile.

Au discutat în dimineaţa asta colegii mei la ANAF şi clar e o greşeală această afişare pe site, se iau măsuri să fie retras. Nu ştiu cine a greşit şi de ce, asta mi-a spus directorul economic”.

Fiscul nu este, însă, de aceeaşi părere.

"Pe site-ul ANAF nu este nicio greşeală întrucât acolo este prezentată lista contribuabililor mari care înregistrează obligaţii restante la bugetul de stat la data de 30.06.2015, lucru specificat foarte clar chiar pe site. Iar la momentul acela, respectivele datorii erau reale, fiind emisă şi o somaţie de plată. Somaţia de plată este parte a executării silite, ceea ce înseamnă cu atât mai mult că pe site nu este nicio greşeală. În plus, în prezent există o altă somaţie de plată emisă pentru datorii de circa 10,7 milioane lei", au transmis oficialii Fiscului.

Complexul Energetic Oltenia este, potrivit Ministerului de Finanţe, compania de stat cu cele mai mari pierderi, 693 de milioane de lei în 2014. Firma are 18.400 de angajaţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri