Condițiile în care Blue Air primește ajutorul de stat. Nu poate acorda dividende până când nu rambursează banii

Data actualizării: Data publicării:
aeronava blue air
Foto: Blue Air/ Facebook

Statul preia de facto controlul Blue Air în schimbul ajutorului acordat pentru a salva compania. Statul a garantat un credit de 300 de milioane de lei pentru BlueAir, dar încearcă să se asigure că firma își va plăti sarcina.

Guvernul va avea doi reprezentanți în consiliul de administrație, scrie profit.ro. Și mai important aceștia au drept de veto, adică pot bloca orice decizie.

Blue Air nu va putea acorda dividende, returna împrumuturi acționarilor sau vinde avioane până nu rambursează ajutorul.

Statul a oferit garanții pentru Blue Air și TAROM ca cele două companii să treacă peste efectele pandemiei. În cazul TAROM, ajutorul a fost de 317 milioane de lei.

Blue Air a anunţat la începutul lunii iulie intrarea în concordat preventiv, o procedură premergătoare, dar în același timp de evitare a insolvenței. Practic, compania se apără de creditori pe baza unui plan agreat cu aceștia.

Blue Air a anunțat că în urma măsurilor excepționale din pandemie a pierdut 100 de milioane de euro din veniturile prognozate. Compania necesită restructurarea și rescadențarea unei datorii de 160 de milioane de euro. Conform planului, ar avea nevoie de un an și jumătate pentru redresare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri