100 de milioane de euro pe trei km de cale ferată, un pasaj și un terminal la Otopeni

Data publicării:
aeroportul bucuresti otopeni henri coanda FB

CFR a publicat luni anunțul de intenție privind proiectul de realizare a unei legături feroviare între Gara de Nord și Aeroportul Henri Coandă - Otopeni.

Este vorba doar de un anunț de intenție care va fi urmat la data de 24 decembrie 2018 de un un alt anunț, de participare. De abia după publicarea acestuia, firmele doritoare vor putea depune oferte în cadrul licitației. Textul anunțului menționează o primă „fază” și lasă să se înțeleagă că ar fi vorba doar de realizarea legăturii între actuala cale ferată care trece prin zona localității Balotești și aeroport (circa 3 kilometri de cale ferată), precum și de ridicarea unui terminal nou de pasageri pe aeroport.

Proiectul poartă numele „Proiectare și execuție lucrări aferente obiectivului de investiții Modernizarea liniei de cale ferată București Nord – Aeroport Internațional Henri Coandă București, Faza I: Racord C.F. la terminalul T1, Aeroport Internațional Henri Coandă București” și are o valoare estimativă de 497,38 milioane lei.

Durata contractului include 14 luni proiectare şi execuţie lucrări (din care 2 luni proiectare şi 12 luni execuţie lucrări) și 60 luni perioada de garanţie.

Dacă nu vor exista contestații, lucrările ar putea demara anul viitor. Promisiunile de realizare a unei legături feroviare sunt vechi. În 2016 ministrul Transporturilor, Sorin Bușe, promitea deschiderea conexiunii în 2018. În Europa doar cinci aeroporturi au legătură subterană spre oraș, majoritatea fiind deservite de cale ferată. Mai multe detalii sunt disponibile aici.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri