80.000 de oameni, fără apă potabilă o săptămână

Data publicării:
apa

Peste 80 de mii de oameni din judeţele Gorj şi Dolj nu vor avea apă potabilă vreme de o săptămână din cauza unei avarii. Apa a fost oprită azi dimineaţă şi va fi repornită abia lunea viitoare, seara.

Furnizarea apei potabile în 16 comune și orașe din județele Gorj și Dolj este întreruptă de luni dimineața, timp de o săptămână, pentru remedierea unei avarii la conducta de transport Izvarna - Craiova, a anunțat, printr-un comunicat de presă, SC Compania de Apă Oltenia SA.

Potrivit sursei citate, apa potabilă nu mai este furnizată în intervalul 6 noiembrie, ora 6,00 - 13 noiembrie, ora 24,00, în scopul remedierii unei avarii la conducta menționată, produsă în localitatea gorjeană Vârț.

În județul Gorj, s-a întrerupt alimentarea cu apă potabilă în comunele Tismana, Godinești, Câlnic, Telești, Bâlteni, Plopșoru, Brănești, Țânțăreni și orașul Rovinari, iar în județul Dolj, în orașul Filiași și în comunele Braloștița, Brădești, Coțofenii din Față, Coțofenii din Dos, Almăj și Ișalnița, scrie Agerpres.

În municipiul Craiova, apa potabilă va fi furnizată în regim normal, fără restricții.

Concomitent, se vor executa și alte lucrări de întreținere și reparații pe toată lungimea traseului conductei, se mai arată în comunicat.

SC Compania de Apă Oltenia SA le recomandă utilizatorilor de apă potabilă din localitățile menționate să își asigure rezerve de apă potabilă pentru nevoile curente.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri