Aeronavă Tarom interceptată de două Eurofighter în Germania

Data actualizării: Data publicării:
Eurofighter Typhoon Launched To Replace Tornado F3s
Avioane Eurofighter din dotarea Forțelor Aeriene britanice. Foto: Guliver/GettyImages

Două aeronave de luptă ar fi interceptat o cursă Tarom, Otopeni – Bruxelles, după ce aceasta a pierdut contactul cu turnul de control.

Eurofighter Typhoon Launched To Replace Tornado F3s
Foto: Guliver/GettyImages

O aeronavă Tarom, înregistrată YR-BGG, care desfășura zborul RO-371 București – Bruxelles a fost interceptată la un nivel de zbor de 40.000 de picioare (aproximativ 12.000 de metri) deasupra Germaniei când comunicarea cu controlorii de zbor a fost pierdută. Două aeronave Eurofighter au fost trimise să intercepteze aeronava românească în apropiere de Frankfurt, joi, la ora 9.04.

Potrivit publicației avherald.com, care menționează incidentul, s-ar fi auzit inclusiv boom-ul sonic produs de aeronave.

La scurt timp după ce aeronavele Eurofighter s-au apropiat de Boeing, echipajul acestuia a raportat pe frecvența de urgență că a fost selectată o frecvență greșită de comunicare. Avioanele Eurofighter s-au intors la baza lor de la Neuburg Bavaria, iar cursa Tarom și-a continuat zborul.

Purtătorul de cuvânt al Tarom, Cristian Blană, a confirmat doar parțial situația spunând însă că a fost vorba de un switch (întrerupere) în comunicațiile dintre turnul de control și aeronavă. El a adăugat că nu are cunoștință ca aeronavele Eurofighter să fi decolat pentru interceptarea avionului Tarom. ”Este o știre cu potențial de senzațional”, a spus el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri