Capitală: Locuinţele noi, tendință de creștere a prețurilor

Data publicării:
apartamente de lux

Preţurile solicitate pentru locuinţele noi din Bucureşti au crescut cu până la 10-15% în primul semestru din 2017, iar pentru a doua parte a anului pe piaţă sunt aşteptate să apară peste 100.000 de locuinţe noi la vânzare, care vor fi listate la noile valori de piaţă aflate pe un trend crescător.


După o perioadă de aproximativ 5 ani de stabilizare şi creşteri moderate, s-au înregistrat majorări ale preţurilor similare cu cele din perioada de boom imobiliar, conform unei analize a portalului de anunţuri imobiliare Directimo.ro, informează wall-street.ro.

Analiza a inclus un număr de peste 300 de ansambluri rezidenţiale. . ”În primul semestru al anului 2017 am observat o creştere medie de 10-15% a preţurilor solicitate, în special în zonele de centru, nord şi vest. Principalul motiv al creşterii preţurilor este determinat de oferta redusă disponibilă efectiv pe  piaţă” spun reprezentanții Directimo.ro.

Oferta de locuinţe noi în stadiu de proiect vine să răspundă cererii în creştere stimulată atât de facilităţi fiscale, cât şi de finanţare. Cei mai mari 15 dezvoltatori au în plan să construiască 54.450 de apartamente în Capitală dintr-un total estimat de peste 100.000 de locuinţe noi aşteptate să apară pe  piaţă în următorii ani.

Top 15 dezvoltatori reprezintă un clasament reflectat de numărul total de unităţi aflat în dezvoltare şi este dominat de dezvoltatorii români cu 24.950 de apartamente. Analiza nu punctează valoarea de piaţă a proiectelor, ci numai dimensiunea ansamblurilor rezidenţiale. Aceştia au acumulat experienţă faţă de anii anteriori şi au reuşit să găsească formule de success pentru asociere.

Cele 54.450 de apartamente sunt distribuite în 22 de ansambluri rezidenţiale. Dintre acestea 2.900 de apartamente sunt în zona de est, 11.000 de apartamente în sud, iar cele mai multe sunt disponibile în vestul şi nordul Capitalei. Astfel zona de centru-vest şi nord cumulează restul de 40.600 de locuinţe.
Poziţionarea proiectelor rezidenţiale reconfirmă trendul adoptat de către dezvoltatori de a construi în apropierea clădirilor de birouri, care sunt de asemenea concentrate în zona de nord şi vest.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri