Care sunt orașele în care găsim cele mai scumpe locuințe și chirii mari

Data actualizării: Data publicării:
prima casa cheie apartament_shutterstock_767663176
Foto: Shutterstock

București este cel mai activ oraș din punct de vedere imobilar și cu cele mai scumpe chirii în 2017. Cluj-Napoca, orașul cu cel mai mare preț mediu de vânzare.

prima casa cheie apartament_shutterstock_767663176
Foto: Shutterstock

Bucureștiul a fost, în 2017, cel mai activ oraș din punct de vedere imobiliar din România și cu cele mai scumpe chirii, dar în Cluj-Napoca s-a înregistrat cel mai mare preț mediu de vânzare pe metrul pătrat. Cele mai listate tipuri de proprietăți în 2017 pe segmentul rezidențial au fost apartamentele cu două camere, iar cele mai multe listări atât pentru vânzare, cât și pentru închiriere, au fost înregistrate în București, arată datele platformei imobiliare Wizmo.ro, informează Profit.ro.

Cele mai dinamice orașe pe segmentul de vânzare de locuințe de pe piața imobiliară au fost București, urmat de Cluj-Napoca, Constanța, Florești și Iași. Cele mai multe tipuri de proprietăți listate anul trecut pe Wizmo.ro pentru segmentul de vânzare au fost apartamentele, iar din totalul de anunțuri pentru proprietăți destinate vânzării, aproape 90% au fost apartamente situate în orașe precum București, Constanța și Florești. Cele mai multe listări de case au fost înregistrate în Cluj-Napoca, cu un procentaj de 17% din totalul anunțurilor pe acest oraș, urmat de Constanța (12%).

"Vânzările și închirierile de locuințe din România, atât apartamente, cât și case, și-au menținut tendința de creștere pe parcursul anului 2017. Această tendință se reflectă și în ceea ce privește listările, respectiv raportul dintre orașele mari, ce oferă valori comparabile cu anii anteriori', a declarat Maarten Deboo, CEO Wizmo.ro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri