Câștig record la loterie în Statele Unite

Data publicării:
mega millions

Un singur bilet, cu numele 5, 28, 62, 65, 70 şi 5 a obţinut marele premiu-record al loteriei americane, în valoare de 1,6 miliarde de dolari - cel mai mare câştigat vreodată în Statele Unite şi în lume.

Anunțul a fost făcut de către loteria organizatoare Mega Millions, relatează AFP. Biletul câştigător în extragerea de marţi a fost vândut în South Carolina. Identificarea câştigătorului sau câştigătorilor - în cazul în care biletul a fost cumpărat în comun - nu a fost făcută încă, precizează Mega Millions pe site.

”Momentul pe care-l aşteptam a venit, în sfârşit, şi nu putem fi mai entuziasmaţi”, a declarat Gordon Medenica, directorul grupului Mega Millions. "Este cu adevărat istoric”, a adăugat el. Sume de 1,6 miliarde de dolari este echivalentul a aproape cinci tone de aur, potrivit News.ro.

Șansa de câștig se apreciază a fi fost una la 300 de milioane. Această extragere a Mega Ball a condus la cozi lungi de aşteptare în faţa chioşcurilor, supermarketurilor şi magazinelor la care s-au vândut cu doi dolari biletele loteriei care reuneşte 44 de state americane, capitala federală Washington şi Insulele Virgine.

Jucătorul care a ales cele şase numere câştigătoare are posibilitatea fie să-şi încaseze premiul în plăţi pe o perioadă de 29 de ani, fie să încaseze imediat o sumă redusă, care ar reprezenta, în cazul extragerii de marţi, aproximativ 913 milioane de dolari, potrivit site-ului Mega Millions. Spre deosebire de multe alte ţări, câştigurile la loteria americană sunt impozitate.

Ultimul jackpot a ajuns la acest record pentru că nu a existat câştigător din iulie, când un grup de colegi din California şi-au împărţit 543 de milioane de dolari.

Recordul celui mai mare câştig unic în Statele Unite era deţinut până acum de Mavis Wanczyk, o femeie căsătorită şi cu copii, în vârstă de 53 de ani, din Massachusetts, care a câştigat în august 2017 premiul cel mare la Powerball, cealaltă mare loterie americană, în valoare de 758,7 milioane de dolari.

În ianuarie 2016, jackpotul Powerball a atins 1,58 de miliarde de dolari, însă în urma extragerii au existat trei câştigători, care şi-au împărţit suma în mod egal - 528,8 milioane de dolari fiecare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri