Ce îi sugerează Pandelică lui Tudose în privința pățaniei cu banca

Data publicării:
pandelica anpc

Premierul Mihai Tudose foloseşte numai bani-gheaţă, după ce un cont, de 500 de dolari, i-ar fi fost consumat, susţine el, de comisioanele de gestionare ale băncii. O experienţă similară susţine că a avut şi preşedintele ANPC, care s-a trezit în situaţia de a veni cu bani de acasă după ce nu şi-a folosit o vreme contul. Invitat la emisiunea „În faţa ta” de la Digi24, Marcel Pandelică a declarat că la o eventuală întâlnire cu premierul îi va sugera să reclame situaţia la Protecţia Consumatorului.

Realizator: Foarte concret, ce ați sfătui un român dacă cu probleme cu o bancă, cu comisioanele? Să sesizeze ANPC sau să o lase așa?

Marcel Bogdan Pandelică, președinte ANPC: Fără discuție. Deci în momentul în care există o temere, o îndoială în relația pe care o are cu banca, cu posibile lucruri care n-au fost făcute în avantajul lui sau măcar să existe această relație de echilibru, de fiecare dată noi am spus să apeleze la Autoritatea Naţională Pentru Protecţia Consumatorului.

Realizator: Înţeleg că i-ați dat același sfat și premierului Tudose, care ne spunea că i s-au luat 500 de dolari dintr-un cont?

Marcel Bogdan Pandelică: N-am avut aceasta discuție.

Realizator: Dar se poate așa ceva, să pierzi 500 de dolari dintr-un cont din pricina unui comision pus pe acel cont?

Marcel Bogdan Pandelică: Da, este posibil, pentru că există aceste comisioane de administrare a contului de plăți, valoarea n-o pot discuta acum, există aceste comisioane de administrare, depinde de perioada în care contul nu a mai fost folosit. Mie mi s-a întâmplat să nu folosesc un cont o perioadă de timp și să am de plată nu mai ştiu ce, o sumă.

Realizator: L-ați sfătui să vină la ANPC şi acum să facă o reclamație?

Marcel Bogdan Pandelică: La o posibilă întâlnire, în funcție de agendă, o să discut cu dânsul acest aspect.

Urmăriți aici interviul integral cu președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri