Românul care conduce una dintre cele mai profitabile companii aeriene din lume își extinde businessul la București

Data actualizării: Data publicării:
calin rovinescu

Românul Călin Rovinescu, emigrat la cinci ani și ajuns unul dintre cei mai apreciați CEO din Canada, a semnat sosirea Air Canada la București.

Compania aeriană Air Canada, condusă de românul Călin Rovinescu, desemnat în 2016 cel mai bun CEO al Canadei, a anunțat oficial că își extinde din vara acestui an rutele operate, adăugând Bucureștiul pe lista orașelor spre care va asigura curse directe dus-întors, potrivit Profit.ro.

Cursele au fost prezentate acum oficial, într-o ceremonie organizată în Canada. Renunțarea, din decembrie anul trecut, la obligativitatea vizei pentru cetățenii români a fost urmată de o creștere importantă a solicitărilor de azil în Canada. În primele două luni ale acestui an, peste 230 de români au depus solicitări de azil. Comparativ, doar 120 de români au cerut azil în Canada în întregii ani anteriori. Mai este interesant: Interesul românilor de a călători către Canada în acest an, indicat de numărul căutărilor online de zboruri, a crescut cu 16% față de 2017.

Cele mai multe căutări de zbor cu plecare din București sunt către Toronto, fiind înregistrată o creștere de 52% în 2018 pentru zborurile către această destinație, în perioada 1 decembrie 2017 – 31 decembrie 2018, comparativ cu aceeași perioada a anului trecut.

Un interes crescut a fost înregistrat și pentru zborurile către Montreal, românii căutând cu 18% mai mult zboruri cu plecare din București către orașul canadian. Noile rute aeriene vor fi asigurate din luna iunie și până în octombrie, pe perioada de vară, pe ruta Montreal-București și Toronto-București, cu retur.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri